Trivsel

Kost – motion – søvn

På den tyske efterskole er vores holdning til sund kost ikke kun et spørgsmål om, hvad vi putter i munden. Sund kost kombineret med motion og nok søvn er vigtige elementer for vores trivsel – både i forhold til indlæring og social adfærd.

Hverdagens program er opbygget så der tages hensyn til disse tre elementer. Forskning viser, at teenagere har brug for mindst 9,5 times søvn, og dette tager vi højde for i vores daglige program.

Morgenmaden serveres kl. 8.00, og efterfølges af forskellige motionstilbud. Undervisningen starter dagligt kl. 9.30. Kosten på efterskolen sammensættes ernæringsmæssigt korrekt i forhold til sundhedsstyrelsens officielle kostråd. Der lægges vægt på velsmagende og varieret kost, og hvor det er muligt, bruger vi lokale råvarer. Der serveres tre hovedmåltider og tre mellemmåltider hver dag.

Positiv psykologi/læringsstile

Vi arbejder med positiv psykologi i vores hverdag med eleverne. Den bygger på 24 styrker, som vi alle har i os, f.eks. nysgerrighed, videbegærlighed, åbenhed, kreativitet osv. I starten af skoleåret får vi kortlagt elevernes fem hovedstyrker, som de får brug for i løbet af skoleåret.

Derudover arbejder vi med elevernes forskellige læringsstile og de parametre, der har indflydelse på elevernes læring, f.eks. psykologiske, miljømæssige, fysiologiske, sociologiske og emotionelle forhold. Det har vist sig, at for 70 % af os er bl.a. holistisk/analytisk, perception (auditiv, verbal, visuel, taktil, kinæstetisk), lys, indretning og tid på dagen afgørende for, hvor meget vi lærer.