Linjefag

Adventure

Du søger tilfredsheden i at have præsteret noget, f. eks på en mountainbike. Vil du gerne være i naturen og helst sammen med dine venner, så er Adventure det rigtige til dig.

Badminton

Badminton hos DNT er for alle, der ønsker at forbedre sig eller bare ønsker at lære en ny sport. Vi har plads til alle og garanterer, at du vil lære noget, uanset om du er nybegynder eller avanceret.

Fodbold

Elsker du at spille fodbold, enten som hobby eller måske lidt mere end det, så er fodboldvalgfaget på DNT måske noget for dig. Vi tilbyder både noget for fysikken, men også for det taktiske. Det er ikke noget krav, at have spillet fodbold inden, I kommer til os. Vi har nemlig plads til alle.

Full Body

Kan du lide at give dig fuldt ud, motionere og på samme tid gøre noget for din krop og dit helbred, så er Full Body lige noget for dig. Med målrettede øvelser styrker vi vores generelle fitnesstilstand og alle muskelgrupper.

Body and mind

I Body & Mind- valgfaget starter vi med en fælles enhed. Uanset om det er stretching, yoga eller workout, er vi fleksible og går efter dine egne behov. Du kan derefter sætte dit eget fokus. Dette kan være en enhed i fitnessrummet, en løbetur, en målrettet træning eller endda meditation på stressede dage. Her stoler vi på jeres personlige ansvar for at bruge tiden fornuftigt og gøre noget godt for jeres krop.

Volleyball

Har du lyst til at spille volleyball/beachvolleyball og have det sjovt med andre elever, samtidig med at du lærer teknikker og styrker deres anvendelse, så er valgfaget volleyball lige noget for dig.

Faustball

Faustball (frit oversat: nævebold) bliver spillet udendørs på græs, men også indendørs, og sporten minder mest om en blanding mellem Volleyball og Tennis. Faustball er præget af dynamik og meget bevægelse, men når vi spiller det på skolen, handler det også meget om at have det sjovt, og alle kan være med.

Cheerleading

Linjen består af akrobatiske elementer, som løft og kast, der kræver styrke, tillid og mod. En hver (piger såvel som drenge) vil finde sin plads. De store til at stabilisere, de stærke til at løfte, og de små til at blive løftet. Og selvfølgelig er sikkerhed meget vigtigt for os. Derfor er indholdet altid tilpasset gruppens niveau.

Design

Hvis du har lyst til at kreere helt individuelle stykker tøj eller udsmykke dit værelse med personligt design, så er Design helt rigtig for dig. I dette valgfag lærer du alt fra idé, over udkast til det produkt, du selv har syet. Pude, taske eller hoodie – her lærer du, hvordan man selvstændigt kan fremstille kreative unikaer med symaskinen.

Garnhygge

Garnhygge er et kreativt linjefag. Vi strikker, hækler, broder, knytter og hvad vi ellers kan finde på med garn. Her slippes kreativiteten løs og der er mulighed for at skabe noget, der er ens helt eget!

Kunst

I dette valgfag drejer alt sig om at omsætte kunstneriske ideer, at afprøve nye ting og at lære forskellige teknikker. Vi beskæftiger os bl.a. med akryl- og akvarelmaling, blyant-, pastel- og kultegning samt tryk- og farveteknikker. I billedkunst kan du være kreativ og lade dig inspirere af andre.

Olie på fingrene – motorlære

Kan du lide at få olie på fingrene, så kom og vær med. Vi renoverer defekte motorer fra havetraktorer ved at skille dem ad, slibe, skrue og male dem, så de bliver som nye. Du får mulighed for at bygge motorerne om, så de kommer til at køre igen.

Ridning

Hvis du kan lide heste og vil have det sjovt med de smukke dyr, så er ridelinjen lige noget for dig. I samarbejde med rideskolen i Tinglev – certificeret af Dansk Rideforbund – giver vi dig mulighed for at lære at ride, eller at vedligeholde dine ridekundskaber.

Gastronomi

Vælger Du gastronomivalgfaget, kommer du til at lære at bage og lære om den varme hverdagsmad. Vi kommer forbi temaer som fastelavn, halloween og jul. Du er selv med til at bestemme opskrifter og temaer.

Snedkerværksted

Hvis du kan lide at bruge dine hænder til at udføre dine kreative ideer, og kan lide at arbejde med træ, så er dette det rigtige valgfag til dig.

Band

I bandet spiller vi alt fra rock til pop, og der er plads til alt fra trommer til violin. Den eneste forudsætning er, at du har nogenlunde styr på dit instrument. I vores valgfag har vi tid til at eksperimentere, øve sange, vi har lyst til og forberede os på forskellige koncerter. Årets absolutte højdepunkt er vores musical, hvor det er bandet, der leverer musikken.

Kor

Tekst følger…

Jagttegn

Vi tilbyder jagttegn til de danske elever, og vi har en jagttegnslærer, der kommer udefra. Hun står for både den teoretiske og praktiske del af undervisningen. Vi starter undervisningen ved skolestart og kan gå til prøve, når prøverne frigives i april. Der er rigelig tid til at blive dus med pensummet, så alle kan føle sig sikre inden prøverne.

Science

I valgfaget Science drejer det sig om e-sport konkurrencespil som ”League of Legends” og fodboldspillet ”FIFA”. Men der formidles også kendskab til computer- og robotteknik.

Studietid

I dette valgfag får du, med tilstedeværelse af en lærer, mulighed for i fred og ro at kunne lave lektier. Ydermere får du mulighed for at spørge om hjælp til de lektier, som måske driller lidt.

Kørekort

Der er mulighed for at tage kørekort til almindelig personvogn, mens eleven går på efterskolen. Informationer herom fås ved Rico Andersen